sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Yhteiskunnan ulkojäsenet Amatsoni ja Pallero

No huhhuh. Väänsin just hassua ruokaa: kesäkurpitsa-porkkana- kananmuna- öljy- spirulina- supersuolasössö. Olen rakastunut Spirulina Aztecaan. Vierastin spirulinaa pitkään, mutta tässä on niin hurja maku ja VÄRI, että siihen addiktoituu. Noi munat värjääntyivät silleen..neonturkooseiksi! Vittu miten siistii. Melkein yhtä pelottavaa kuin happorairaireissun kiemurtelevat lammas-tomaattivartaat. Spirulinassa on muuten eniten proteiinia mistään luonnosta löytyvistä tuotteista! Lisäksi mainitsinko jo neonturkoosin värin!Tekisi mieli ostaa kamera, mutta nyt on tuskin rahaa ruokaan ja toisaalta on hauska olla ostamatta yhtään mitään. Mitä ihminen oikeasti tarvitsee? Hyvin vähän. Mun omaisuus mahtuu mainiosti Palleroon.


Amatsoni ja Pallero


Suomessa tosin on kaksi varastohuonetta kamaa, timanttisormuksesta turkkiin ja joukkueeseen käyttämättömiä neljänhuntin stilettikorkokenkiä (ken on nähnyt mun jalkojen nykytilan vasaravarpaineen ja jalkasienineen, voisi sanoa, että hyvä etteivät tulleet mukaan). Pelkkä ajatus siitä roinan määrästä siellä oksettaa. En oikein edes osaa sanoa miksi. Jollain tavalla sielu ja ruumis tuntuvat kulkevan koko ajan alkuperäistä ja luonnollista kohden, ilman tietoista ajattelemista tai pakottamista. Esimerkiksi lisäainepakatut kuolintarvikkeet ovat alkaneet spontaanisti oksettamaan. Oikeasti tunnen pahoinvointia, jos vedän sellasta..epäruokaa. Samoin, kuin Jaakko Halmetoja osuvasti nimesi arkiseksi vedeksi nimitetyt kraanaveden, pullotetun veden ja kaivoveden vettä jäljitteleveksi nesteiksi, voi lisäainepakattua shaissea nimittää ruokaa jäljitteleväksi kusetukseksi. Kemiallisia yhdisteitä pakattuna yhteen. Lisätty koko E-perhe emulgoimaan, sakeuttamaan, makeuttamaan, yyrhhh..vedän mieluummin ihan jotain muuta kemiallista E:tä..

...kuin tätä kemialliseksi aseeksi luokiteltua myrkkyä- ainakin hetkeksi koko elämä räjähtää ja universumissa vallitsee PLUR. Jo mainitun vedenkin suhteen kroppa alkaa kertomaan mulle juttuja. Kloorattu hanavesi on jokseenkin uimahalliveden makuista hyvän lähdeveden jälkeen. Vesi on voiteista vanhin ja arkisen asian sijasta jotain varsin mystistä ja kaunista, kun sitä alkaa tutkimaan. Tiesitkö, että vedellä on muisti? Lähdeveden korkearakenteinen molekyyli muodostaa uniikinmuotoisen lumikiteen jäätyessään ja MUISTAA MUOTONSA..jos sulatat ja jäädytät sen uudestaan, kide on edelleen samanlainen. Vesi muistaa ja ruokkii ihmisiä informaatiollaan. Toi paskakraanavesi muodostaisi varmaan jotain keskarin tai kakkakikkareen muotoisia lumikiteitä ja kasvattaa ison kyrvän otsaan. Vituttaa juoda sitä. Onneksi sain ostettua bensaa ja pääsen huomenna Font de les Bagassesille polisiisedän tapaamisen lomassa. On lähdettä nimellä paiskattu. Huorien lähde. Ei mikään symppis "Tahmelan lähde" LINKKI- tms. Huorien lähde. No. Ei siitä nyt sen enempää. Lue lisää vedestä täältä, runollista tekstiä elämämme eliksiiristä.

 
Kun hyppää kulutusjuhlan ja -krapulan ulkopuolelle, on yhtäkkiä paljon vapaampi markkinakoneiston pyörityksestä. Alan kiinnostumaan yhä enemmän omavaraisuudesta ja yhteiskunnan ulkojäsenenä toimimisena. Musta ei oo juurikaan rahallisesti hyötyä yhteiskunnalle-minimaaliset tulot, minimaaliset verot. Käytän mieluummin aikani ja energiani kanssaihmisteni face to face-jeesaamiseen kuin "korteni kekoon kantamiseen" juoksemalla suoli pitkällä uraputkessa eteenpäin, maksamalla puolet palkastani verojen maksuun, ylläpitäen yhteiskuntajärjestelmää, joka kasvattaa ihmisistä eläkeiän kaihoisan lupauksen varassa kituuttavia nuhjuisia vihanneksia, jotka kupsahtavat darrassa hiihtoladulle juuri ennen kultaista vanhuutta ja lokoisia toimettomia päiviä.


Nyt pisteet himaan sinä, joka keksit että mähän nautin suomalaista opintotukea ja terveydenhuoltokin pelittää. Totta! Niin kauan kuin nautin yhteiskunnan etuja, mun pitäisi antaa jotain sille takaisinkin. Tosin uskon, että hyvinvointiyhteiskunnan palvelut ovat suurelti ylimitoitetut. Ihmiset ovat ehdollistettu menemään lääkäriin pienenkin kolotuksen ja vaivan yllättäessä. Kuinka moni vaiva voitaisiin parantaa luonnollisesti ilman antibioottikuureja, särkylääkkeitä ja penisilliiniä? Kuinka moni vaiva itse asiassa jäisi puhkeamatta, jos ihmiset olisivat lähempänä luontaista olotilaansa ja vahvaa vastustuskykyä? Tokikin terveydenhuoltojärjestelmän ylläpitämiseen tarvitaan valtava määrä (vero)rahaa, kun kuolintarvikkeiden heikentämät ihmisten irvikuvat lyllertävät sinne hakemaan nappia mitä pienimpään vaivaan. Jos vanha tiuetämys luonnonlääkkeistä olisi tallella, voitaisiin niitä käyttää sekä ennaltaehkäisevästi sekä lääkinnällisesti: 80 % kaupallisten lääkkeiden vaikuttavaista ainesosista kun on eristetty kasveista ja sienistä. Ainoa ero on hinta. Maksat napin lisäksi terveydenhoitojärjestelmän ylläpitämisestä ja lisäksi pääset fiilistelemään terveyskeskuksen fasinoivasta kalmanhajusta metsänvihreän yrtinhakureissun sijaan..Mun tietämys yrteistä, kasveista ja sienistä sekä niiden käyttömahdollisuuksista on vielä varsin vajavainen, mutta Cornudella de Montsantissa pääsen paikallisen YRTTINOIDAN oppiin, jännittävää! Miksiköhän muuten yhteiskunnan ulkopuolella omavaraisesti eläviä noitia on niin innokkasti haluttu grillata kuoliaaksi läpi synkeän historiamme..


Kuka hyötyy eniten siitä, että ihmiset pakataan kaupunkeihin tekemään duunia, kuluttamaan turhuuksiin duunista ansaitut rahat ja odottelemaan kuolemaa? Markkinavoimat nyt tietysti, joku foliohupun tyylikkyydestä vakuuttunut sanoisi Illuminati, jokerina mainitaan varmasti Mikki Hiiri. Hyötyvätkö siitä ihmiset itse? En usko. Nyky-yhteiskunta on järjestelty niin, että ihmiset ovat olemassa sitä varten, ei toisinpäin. Liikaa ärsykkeitä. Liikaa mainoksia. Liikaa mainosvaloja. Liikaa turhia kahvitreffejä. Liikaa odottelua jonoissa. Liikaa kuolintarvikkeita. Liikaa Big Brotheria. Liikaa masentavia uutisia. Tuloksena ylipainoinen, hedelmätön, masentunut, omaan ajatteluun kykenemätön, hermostunut homo holus infertilis. Mä rakastan joitain kaupunkeja ja niiden purskuavaa energiaa, esimerkiksi Barcelonassa voisin lähteä lentoon innostuksesta, mutta mun sielu on (toistaiseksi) luonnossa, vuorilla ja merellä. Täällä kaikki toi edellämainittu sälä on eliminoitu. Mulla ei mene edes aikaa kämpän siivoamiseen, koska Pallero on mun kämppä. Vaikka en edes mahdu seisomaan, pidän tästä kämpästä enemmän kuin mistään aikasemmastani. Pallero on mun ticket to freedom. Jos en halua, kukaan ei tiedä, missä pyörin. On hauskaa, että jos haluaa muhun yhteyden, täytyy etsiä keltainen Pallero jostain Kataloniasta ja koputtaa sen takaoveen. No OKEI, voi facebookiinkin laittaa viestiä.


Porvari nukkuu huonosti. Pallerossa nukun paremmin kuin pikku tukki, tähtimaton alla, sammakkokuoron säestämänä ja pöllön kuulostelun kupeessa. Kun omaisuutta ei juuri ole, sitä ei tarvitse ostaa, korjata, huollattaa, vertailla, kierrättää, heittää pois, ostaa uutta. Minimalismi antaa vapauksia toimia yhteiskunnan ulkojäsenenä jos ei nyt aivan ulkopuolella. Ostaa tarvitsee vain ajoittain bensaa, puhelimeen saldoa ja ruokaa. Parasta olisi,jos ei tarttisi hirveästi edes käydä kaupassa ostamassa safkaa. Tääkin homma on järjestymässä, kun lähdetään jeesaaman Javia sen suuressa unelmassa, ekologisen maatilan perustamisessa..sieltä saisi vihannekset ja vuohenmaidon ilman välikäsiä. Ja pelkkä vuohenmaitohan ei ole mielessä, vaan muutkin naminamijutut.Tähän tää taas meni


Ensi kertaan ystävät <3

2 kommenttia:

 1. Hyviä keloja kyllä.

  Mä oon itse siinä määrin onnellisessa asemassa, että mun duuni – fysiikan tutkimus - on myös mun intohimo, ja sitä kautta se ei ees tunnu työltä. Toki mä elän niissä karsinoissa mistä sä puhut, ja ehkä mä vaan oon sokeutunut tilanteelleni, mutta jotenkin musta tuntuu et kun toi asia on oikeasti sellainen joka antaa energiaa ja inspiraatiota elannon lisäksi, ei tää yhteiskunta oikeasti oo niin paska keissi.

  Terkkui!
  -Toma

  Ja ps. toi veden muisti on kiva idea, mutta valitettavasti sillä ei oo minkäänlaista todellisuuspohjaa. Kandee lukee esim. wikin kritiikki asiasta, oon perehtynyt tohon asiaan jonkin verran ja se pitää kyl kutinsa. http://en.wikipedia.org/wiki/Water_memory

  VastaaPoista
 2. Moi Tomsu,

  jos löytää ja säilyttää oman intohimonsa ja pystyy pysyttelemään samlla yhteiskunnan täysjäsenenä niin eihän siinä oo mitään väärää. Mun tie vaan taitaa luonnostaan koukata tuota anarkistisempaa kautta, jo sen takia että diggaan niin paljon vuorista ja sellasesta tietynlaisesta shamanistisesta kulttuurista. Toisaalta rakastan myös kaupunkien energiaa ja yhteenliittyneiden ihmisläjien kehittämiä urbaaneja tapahtumia ja fyysisiä rakenteita.

  Eli yhteiskunta ei siis ole mielestäni lähtökohtaisesti paha. Se vaan mun mielestä pakkaa ihmisiä liian keinotekoiseen ja luonnosta vieraantuneeseen muottiin, eristää vanhasta viisaudesta. Tokikin esim.terveydenhuoltojärjestelmä on myös äärimmäisen hieno juttu. Mun palasiksi mennyt käsi leikattiin vuonna 2000 suurella ammattitaidolla. Kolme leikkausta, kuntoutuksineen ja ambulanssikyyteineen tais maksaa vaatimattomat 400 euroa..saa olla kiitollinen. Mutta toivoisin, että vuosituhansia vanhalle tietämykselle esimerkiksi luonnonlääkkeistä annettaisiin arvoa ja että yhteiskunta painottaisi enemmän ihmisen olemusta henkisenä otuksena kuluttajan sijaan.

  Jaa taas joutuu tippa linssissä luopumaan ihanista vesi-illuusioista ;D

  <3

  VastaaPoista